På Haukeliseter og Haukelifjellfestival fekk eg halde eit foredrag for eit flott turinteressert publikum. Eg var invitert av Black diamond og Nordlyssport. I tillegg til å snakke om nedturer og oppturer, kva som gjer oss robuste og kor viktig det er å bruke nedturar som læringsstrategier, fekk eg og oppleve toppturer på ski i fantastisk vinternatur. Festivalen var frå 10-13 mai, og eg gler meg allerede til neste år 👏👌

YOUEXPLORE 2018 i Grieghallen vart ein suksess i år også.
Dette er Europas største interaktive forskningskonferanse for barn og unge. Over 4000 ungdommer fekk mulighet til å bli motivert av noen av Norges beste idrettsutøvere. Lære om plast i havet og fornybare løsninger. Presentert av internasjonale superstjerner og forskere.
Selv fikk jeg holde motivasjonsforedraget - meningen med livet, og snakke om livet, døden, utholdenhet, drømmer og hvorfor det er så viktig å finne ut av sine preferanser, sine mål, hvilke veier man ønsker å gå, og hva man står for i livet.

Målet for YouExplore i år var å samle energiske, nysgjerrige og miljøinteresserte ungdommer fra hele verden til en stor oppgave: Å forske på, og bekjempe, det enorme problemet med plast og annet søppel som flyter rundt i verdenshavene. Konferansen er eit resultat av arbeidet til organisasjonen DaleOen Experince (DOE) , som arbeider på tvers av landegrenser med å engasjere ungdom i naturopplevelser, fornybar energi og romfart/teknologi.

Filmsnutt frå bestigningen av Antarktis høgaste topp- Mount Vinson

I psykisk og fysisk helseveke på Øygarden ungdomskule, fekk eg halde foredrag om min draum, draumen om seven summits. I haust holdt eg eit foredraget -meininga med livet, denne gongen fekk eg fortelje nesten 200 ungdommar om prosjektet mitt, frå flatt hav til verdas tak.
Det var ein fantastisk gjeng å halde foredrag for, entusiastiske og interesserte, så dette var spesielt kjekt. I tillegg til å få snakka om eventyra som oppstår undervegs, viste eg bilder frå dei seks toppane, som er klatra, og filmar frå fleire av ekspedisjonane.
Filmen som eg har lagt ut her, er frå toppen av Mount Vinson. Me har komen oss forbi dei bratte og eksponerte parti, og har komen opp på sjølve platået på toppen. Det var nærare 30 minusgrader, men på grunn av sterk vind, var dei effektive gradene nærare 47-48 minusgrader . Skjegget mitt fraus fast i ansiktmaska, og dei tre klatrarane bak oss, fekk verken filma eller tatt bilde på toppen, pga faren for forfrysningar. Eg hadde heldigvis kamera klart, og varme liner hansker, så eg fekk tatt denne filmen, og ein del bilete. Det er eg glad for:) Håpar dåke set pris på den. Helsing Cato

Eg var så heldig at eg fekk høve til å halde foredrag for nærmere 200 elevar på Øygarden ungdomskule om meininga med livet, og kvifor det å ha draumar er så viktig! Er du interessert i eit foredrag om nett dette, eller i foredraget - frå flatt hav til verdas tak- eller foredraget - kvifor nedturene er verdifulle- så ta kontakt.
Her er eit utdrag frå det elevane syntes om foredraget "Cato snakka om kvifor det er viktig det er å følgje draumane sine. Cato sin draum er å klatre opp på dei høgaste fjella i verda. I sommar klatra han på Denali, 6194 moh. Cato har to fjell igjen å klatre før han har klatra «7 summits», dei høgste fjella på kvart kontinent. Dei to er Mount Vinson og Mount Everest. Dette var kjekt å høyre på."