14. apr, 2018

Lyst å lære å klatre? Herlig lørdag med fokusert gjeng 👏

Tidlig start i dag, me starta kurset i kollsneshallen kl 0800, og eg har no ein matpause mens eg skriv dette😂I dag har me lært om sikring, klatring, å gå på led, topptaufeste og mykje anna. Gjengen er fokusert, og klar for brattkortetesten som me skal starte på om 10 min. Står alle, så får dei brattkortet og kan klatre inne i alle klatrehallen i Norge. Ønsk dei lykke til. I morgon har eg 4 ledige plasser, send ein melding til 40081469 hvis du har høve til å ta kurs i morgon. Det koster 1000,- pr person og varer fra kl 15-21.

7. apr, 2018

Klatrekurs og Brattkort på ein lørdag.

Hadde gleda meg til denne dagen ei stund, eg skulle halde klatrekurs på Kollsnes og vart møtt av ein flott gjeng. Det var full fokus frå start, og alle besto👏👏👏

Gratulerer til gjengen med bestått Brattkortkurs no rett før klatresesongen i Øyarden tek til. No er dåke klare for fine dagar i klatreveggane ute og inne i denne flotte kommunen vår😊 Ein spesiell takk til Ivan for god tilrettelegging.

Dei neste to helgene blir det kurs både lørdager og søndager, gler meg allerede 😊👏

7. mar, 2018

Kjekt å halde foredrag på Peak Fitness i går👏

Det vart ein fin og gjevande kveld, der eg fekk vist film og bilete frå ekspedisjonar frå seks kontinent. Eg synes det var utruleg kjekt å få prata om ting eg brenn for, til ein så interessert og engasjert gjeng! Temaet denne kvelden handla om kvifor nedturane er viktig, draumar, mål og meininga med livet. Eg må få senda ein ekstra takk til Nav Øygarden for lån av konferanserom og teknisk utsending Miriam Fjellstad, som rigga lyd og bilde for kvelden. Takk og til David på Eurospar som ordna frukt og drikke, og Thomas og Hedda på peak fitness som organiserte og arrangerte kvelden😊👏 Med måtte sette inn nokre ekstra stolar for å få plass til alle, men det gav berre ein ekstra fin stemning at me satt litt trangt. Er du interessert i eit foredrag så ta gjerne kontakt😊

Billett inntektene for kvelden gjekk til Jonathans minnefond,  fondet ynskjer å bruke midlene på forskning innenfor feltet barnekreft, om du vil bidra, kan du gjere det på konto:  3637.29.65945 

Kommentarer

07.03.2018 12:29

Sunniva Breivik

Takk for ein super kveld! Interessant og artig å høre på. Du er RÅ!!!!!!! Me har mykje å lære av deg... kult att me får følgje deg på dette eventyret 🙌🏻 Lykke til!!!!

08.03.2018 13:01

Cato Risløw

Takk skal du ha😊😊Både for at du likte foredraget og for at du ønsker meg lykke til. Det var veldig kjekt å halde foredrag, koste meg skikkelig 😊

11. feb, 2018

Endelig er det snøhule tid!👏👏👏

Det er endelig snøhuletid👏Snart skal eg til fjells med kollegaene mine på Øygarden ungdomskule, og ein flott og entusiastisk gjeng med 8. Klassinger. Men skal stå alpint, på snowboard, gå langrennsturer, og kosa oss i snøen oppe i Myrkdalen. Eg Gler meg👏Med skal også grave snøhuler, og overnatte der. Bildet er fra Vikafjellet, der eg og mellomste jenta mi Rowena bygde og lå i snøhule ei natt med stjerneklar himmel, og 21 fine minusgrader. I Hola var det varmt, koselig og fint. Her kjem ein oppskrift til dykk som og har lyst ut på ovenattingstur uten telt om vinteren. Er dere to personer på tur, kan det være greiest å lage ei kantgrop, det går raskere, det er mindre klaustrofobisk og krever mindre energi. Familien vår er på 5 i alderen 6-42, da er det greit med litt bedre plass. Ei snøhule for 5 personer, kan fort ta 5-6 timer å grave. 
Overnattingshulen kan graves på mange forskjellige måter, med en eller flere innganger og med benker på langs eller tvers av skavlen. Mest praktisk er det å grave seg inn øverst i en skavl som er 4-5 meter høy. Da er det lett å bli kvitt all snøen du graver ut.
Slik går du frem: 
1. Riss opp åpningen i snøen der du skal grave. Grav en «inngang» som er akkurat så stor at størstemann går klar av taket, ikke tar borti med skuldrene, men heller ikke noe større. Taket bør være minst 75 cm tykt inne på skavlen. Ut fra dette lager du en skisse på snøen og graver etter den.
2. Skjær ut blokker når du graver. De bruker du senere til å tette åpningen.
3. Grav et par meter rett inn og begynn med å utvide hulen innerst og på siden for å lage liggebenkene. De bør være i skritthøyde, ha så stor takhøyde at du sitte på benken med rett rygg uten å komme borti taket, og være brede nok til at du ikke kommer borti veggene med soveposen. Lag en liten dump midt på slik at du ikke sklir inntil veggene eller triller ned i fotgropen mens du sover.
4. Ytterveggen bør være minst 30-40 cm tykk, men skav ikke av så mye med en gang. Spar noe til finpussen av taket.
5. Fotgropen trenger ikke graves mer enn 1 ½ meter inn langs med benkene. Resten kan brukes som plass for kokeapparat eller et par sekker.
6. Taket skal være jevnt hvelvet. Alle skarpe kanter og større ujevnheter må fjernes, ellers kan det begynne å dryppe om det blir varmegrader.
7. Lag et krypehull som er drøyt en halv meter høyt nederst i åpningen, ved å skjære ut et hakk en halv meter opp på sidene i åpningen, slik at du får lagt på plass en blokk som er litt bredere enn åpningen. Oppå denne plasserer du flere blokker i trappetrinn til toppen av åpningen. Den øverste blokken kan du vente med å sette på plass til du er ferdig med å lage mat på kokeapparatet.
8. Ta med to blokker inn for å tette åpningen innenfra når dere legger dere. Før dere legger dere må ski og staver samles på ett sted og stikkes god ned i snøen, så de hverken blåser bort eller snør ned. Spadene tar dere også med inn.
9. NB! Kokeapparatet forbruker oksygen og danner kullos. Fyr derfor ikke i hulen når den er lukket og vent minst en halv time med å lukke den etter at du har tilført luft (to åpninger eller helt åpen inngang). Kilde: Ut.no -Asle Hella, Cato Risløw og Freia/DNT turtips for hele familien.

10. feb, 2018

Ser frem til å holde foredrag på Haukeliseter Fjellfestival, blir du med?

I anledning Turistforeningens 150 års-feiring inviterer Haukeliseter og Stavanger Turistforening til en sosial og hyggelig langhelg for alle skiinteresserte. Det blir toppturer og bortover-turer på forskjellige nivåer, konkurranser, kurs, foredrag, musikk og god mat. Dette vil du ikke gå glipp av! Eg skal som ambassadør for Nordlys sport, holde eit foredrag saman med mange andre fjell og tur interesserte folk.

Dette er helgen da Turistforeningen samler alle tur- og fjellinteresserte på Haukeliseter Fjellstue som vil være utgangspunktet for helgen. Uavhengig av om du er nybegynner eller har gått på tur i flere år, så vil vi tilby turer tilpasset til deg og dine ønsker. Det settes opp både lange og korte turer, turer med kun fokus på selve turen og det sosiale. Noen turer vil ha kursinnslag av typen «hvordan bli en bedre skifotograf». Tilbake på Haukeliseter etter en fin dag på tur vil det bli satt opp forskjellige foredrag og aktiviteter utover kvelden.

For å få ta del i alt gøy som skjer denne helgen trenger du kun et festivalpass. Da er alt av aktiviteter inkludert og ingen ekstra kostnader tilkommer. Les mer om festivalpasset og anna artig som skal sjekke denne helgen på https://www.haukeliseter.no/artikler/nyheter/11212-haukeliseter-fjellfestival-10-13-mai/