27. jun, 2017

Overveldende respons på fjellbloggen min. Mulig at jeg dropper planen om å kjøre sminkeblogg neste u

Ja da er vi klar igjen med nytt blogginnlegg, og tiden fra sist har jeg brukt til å lese meg opp på både fjellet, artikler og annet man bør vite når man blogger om fjellklatring :-) Jeg har nok en del å gå på når det gjelder kunnskap, innsikt og innsikt, men jeg prøver å ta sommerjobben min seriøst.

Etter mitt laaange innlegg sist uten bilder var det jo et under at jeg i det hele tatt fikk meg en like. Det viser seg nå at bilder er viktig og avgjørende for å få folk til å lese blogg, så dette beklager jeg og dere vil nå få en mer “behagelig lesning” som de kalte det. Jeg har ikke hørt noe mer fra gjengen på tur enda, så dette blogginnlegget er bygget på mine antakelser og den del informasjon fra internett.

Dette regner jeg med er ruten de tenker å ta. Cato sa før han reiste at jeg kunne poste det.

Dette bilde tok Cato mens han ventet på å bli godkjent for å gå med gruppen sin. Fra en bloggeksperts ståsted, med spesialisering på høye fjell, så ser det for meg ut som han langt fra er garantert å komme seg opp. Måtte været være med han og resten av gjengen. 

Her ser man et tydelig eksempel på at det ikke er bare kvinner som tar for mye bagasje med seg på tur. Cato har aldri måtte trille bagasjen i en så diger rosa trille når jeg og småjentene er med på tur. Alt dette skulle visst inn i det lekeflyet som dere så på forrige blogginnlegg.

PS: Det er flere dager siden dette, og vi kan derfor være sikker på at “flyet” holdt stand og fikk satt fra seg både Cato, gjengen og tonnet med bagasje.

Sist gang jeg hørte fra Cato var seint søndag kveld norsk tid. Da hadde gruppen akkurat blitt godkjent av det han kalte “rangerene”  - til å kunne prøve å nå toppen. De var klare for å fly videre til Kahiltna. Dette skrev en av damene Cato er på ferie med på sin egne reisefacebookside (imponerende):

Pakket og klare for å fly ut til BC, satser på 2 netter der før vi starter oppover fjellet 🗻 Fra nå av er vi på satelittsystem, melder inn når vi kan - Yiha! Alle hilser hjem

For amatører så betyr BC Base Camp. Det tenkte jeg meg med en gang, så her tyder det på at jeg har fått med meg litt. Jeg skulle jo selvsagt fulgt bedre med på det som Cato har snakket om de siste 8 månedene...men det har jeg ikke, så jeg er usikker på hva de skal gjøre der i Kahiltna (mulig at det er mer korrekt å si “på” Kahiltna). Dette bildet sendte han meg før han reiste. Jeg vet ikke helt om det er så spennende allerede der i/på Kahiltna, men la oss nyte utsikten, og ikke tenke så mye på detaljer.

”mest kjent for dårlig vær”

Det har jo mange likhetstrekk med sommer i Bergen om dagen. Her snakker vi nok antakelig noe mer frekt vær enn som så. Jeg har lest om folk som har vært værfaste i 9-10 dager (da rekker han ikke hjem til vi skal til Arendal i midten av måneden, jentene og jeg kommer i så fall alene Merete og Bjarte), og måtte reise hjem da de ikke hadde mer mat igjen.

Andre skriver at kulden er oppskrytt, og at 30 minus om natten ikke er noe å skrive hjem om. La oss ikke håpe det begynner å blåse så mye der oppe med 30 minusgrader. Jeg lærte tidlig i mitt forhold med Cato at det var forskjell på “vanlige” grader og effektive grader, avhengig av hvor mye det blåser. Nå skal jeg ikke begi meg ut på å forklare så mye mer rundt akkurat det, men de som er spesielt interessert kan eventuelt google selv.

En annen fact jeg hørte om tidlig - er akklimatisering. For å unngå for mye faktafeil viser jeg til Wikipedia sin forklaring.

Akklimatisering er et ord av latinsk opphav som betyr tilvenning eller tilpasning i forhold til klima og klimaendringer. Uttrykket brukes om det å tilpasse seg endrede livs- og utfoldelsesvilkår, og i dag mest om det å venne en menneskekropp til større høyder og tynnere luft.  

Ja nok en gang føler jeg meg som en skikkelig ekspert, og håper at følgerne til Cato føler det samme.

Siste melding fra gjengen kom denne morgenen: https://www.facebook.com/AimLofty/?pnref=story

Hatt en super dag i Base Camp. Pakket om og org'et oss, spist god mat. Alle aarstidene paa en dag, utrolig vakkert her. Starter paa turen til camp 1 i natt.

Da tenker jeg det er på tide for meg å begynne å gjøre research for hva som foregår på Base 1. To be continued…..

Kommentarer

01.07.2017 06:32

Johnny

Veldig bra Katrine 😀 Artig å følge med på hvordan det er der borte på knausen med litt rim på 😁😀😀👍

27.06.2017 15:54

Aina

Veldig artig å lese Katrine👍🏻

27.06.2017 20:47

Katrine

Så kjekt å høre!

27.06.2017 09:11

May Britt Heggholmen

For oss uvitende så synes jeg denne reiseskildringen er kjekkere å følge enn om man fikk masse detaljer. Vi heier alle på Cato og gjengen

27.06.2017 11:45

Katrine

Ahhh godt å høre...til en uviten fra en uviten 😂👍

27.06.2017 08:01

Laila Øyen

No flirte eg godt her. Du er knalkgod på å skrive, Kathrine😁 trur jammen eg må begynna å lesa blogg 😉

27.06.2017 11:43

Katrine

Tusen takk! Alle faste følgere er gull